justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Karp w galarecie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Czas przygotowania około 45 minut

Karp w galarecie

Składniki:

Karp w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Karp w galarecie
*Warzywa obierz, rybę opłucz. Warzywa włóż do garnka, dodaj łyżkę rodzynek, posól, zalej wodą i ugotuj wywar. Następnie włóż do niego pokrojonego na porcje karpia i na wolnym ogniu gotuj do 20 minut. Potem ostrożnie wyjmij rybę z wywaru. *Wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę.Odrobinę wlej na spód schłodzonego półmiska. Kiedy zastygnie, ułóż na galarecie pokrojone w zapałkę warzywa, a na nich rybę. Udekoruj. Zalej galaretą.

Tagi:

karp