Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Karp w galarecie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie które powinno się znaleźć na każdym stole wigilijnym

Karp w galarecie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karp w galarecie.

 

Sposób przygotowania:

Karp w galarecie.
Sprawiamy karpia. Kroimy go na dzwonki. Z głowy i płetw w 1,5l wody gotujemy wywar na małym ogniu z warzywami, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Pod koniec osolić, a nawet lekko przesolić. Do ugotowanego wywaru dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Odcedzamy wywar i wkładamy dzwonka karpia gotujemy rybę około 15-20min i pozostawić do ostygnięcia. Wystudzoną rybę układamy na półmisku i ozdabiamy ugotowaną marchewką z wywaru i ugotowanymi połówkami jajka. Zalewamy galaretą i odstawiamy do zastygnięcia.
Karp w galarecie.
Z warzyw, przypraw i rybich odpadkow gotujemy wywar
Karp w galarecie.
W ugotowanym wywarze obgotowujemy karpia i odstawamy do wystygnięcia

Tagi:

jajko jajka karp