Sposób przygotowania:
Karp zapiekany
Karpia spraw, głowę odetnij. Natrzyj solą , pieprzem, bazylią.
Włóż do miski
cebulę obierz, pokrój na plasterki.
obłóż karpia, zalej mlekiem. Wstaw na 12 godzin do lodówki.
Pieczarki umyj, pokrój na plasterki, skrop sokiem z cytryny. Łyżkę masła stop na patelni, smaż pieczarki, aż woda od[paruje.Przypraw, ostudź.
Karpia wyjmij z zalewy, usuń cebulę.
Do środka włóż część pieczarek. Blachę natłuść, ułóż karpia. Na wierzchu ulóż kawałki masła i pozostałe pieczarki, zalej śmietaną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni, zapiekaj ok 50 minut, podlewając wytwarzającym się sosem.
Włóż do miski
cebulę obierz, pokrój na plasterki.
obłóż karpia, zalej mlekiem. Wstaw na 12 godzin do lodówki.
Pieczarki umyj, pokrój na plasterki, skrop sokiem z cytryny. Łyżkę masła stop na patelni, smaż pieczarki, aż woda od[paruje.Przypraw, ostudź.
Karpia wyjmij z zalewy, usuń cebulę.
Do środka włóż część pieczarek. Blachę natłuść, ułóż karpia. Na wierzchu ulóż kawałki masła i pozostałe pieczarki, zalej śmietaną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni, zapiekaj ok 50 minut, podlewając wytwarzającym się sosem.