sylwus469

sylwus469

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Karp zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

:) Smacznego :)))_:)) :::))))))))))))))

Karp zapiekany

Składniki:

Karp zapiekany

 

 

Sposób przygotowania:

Karp zapiekany
Karpia spraw, głowę odetnij. Natrzyj solą , pieprzem, bazylią.
Włóż do miski
cebulę obierz, pokrój na plasterki.
obłóż karpia, zalej mlekiem. Wstaw na 12 godzin do lodówki.
Pieczarki umyj, pokrój na plasterki, skrop sokiem z cytryny. Łyżkę masła stop na patelni, smaż pieczarki, aż woda od[paruje.Przypraw, ostudź.
Karpia wyjmij z zalewy, usuń cebulę.
Do środka włóż część pieczarek. Blachę natłuść, ułóż karpia. Na wierzchu ulóż kawałki masła i pozostałe pieczarki, zalej śmietaną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni, zapiekaj ok 50 minut, podlewając wytwarzającym się sosem.