Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z gulaszem warzywnym
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy na kawałki. Marchew z groszkiem gotujemy w lekko osolonej wodzie, bądź na parze (tak aby warzywa nie były do końca miękkie). Podgotowaną marchew z groszkiem umieszczamy w garnku z pieczarkami. Dodajemy też posiekaną nać pietruszki. Wszystko podlewamy lekko wodą, solimy, dodajemy szczyptę pieprzu i dusimy razem aż warzywa staną się miękkie. Wtedy wlewamy do nich pół litra wody, dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy wszystko do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Mąkę wsypujemy do pół szklanki wody i wlewamy to do warzyw ciągle mieszając. Powstały sos doprawiamy do smaku maggi. Podajemy go razem z kaszą. Smacznego.