gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowaną kaszę jęczmienną z rybą i pieczarkami, podaję z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty na obiad.

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami

Składniki:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami

ETAP 1:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami
Filety z mintaja rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody i mielimy w rozdrabniaczu.

Filety z mintaja rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody i mielimy w rozdrabniaczu.

ETAP 2:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami
Cebulę obieramy i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.

Cebulę obieramy i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.

ETAP 3:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami
Pieczarki obieramy i również mielimy.

Pieczarki obieramy i również mielimy.

ETAP 4:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami
Cebulę i pieczarki przekładamy na patelnię i podsmażamy.

Cebulę i pieczarki przekładamy na patelnię (na dno wlewamy oliwę) i podsmażamy, aż odparują wodę, studzimy.

ETAP 5:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami
Kaszę gotujemy w wodzie z kostką rosołową.

Kaszę gotujemy w wodzie z kostką rosołową, aż napęcznieje, odcedzamy i studzimy.

ETAP 6:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami
Do miski wsypujemy kaszę, przesmażone pieczarki z cebulą, żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, drobno posiekaną pietruszkę, łyżkę bułki tartej i dodajemy zmielone w rozdrabniaczu filety.

Do miski wsypujemy kaszę, przesmażone pieczarki z cebulą, żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, drobno posiekaną pietruszkę, łyżkę bułki tartej i dodajemy zmielone w rozdrabniaczu filety. Następnie wbijamy jajko i dodajemy przyprawy do smaku (sól, pieprz, przyprawa do ryb). Wszystko razem dokładnie mieszamy.

ETAP 7:

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami
Do głębszej patelni na rozgrzany tłuszcz wykładamy masę i smażymy mieszając.

Do głębszej patelni na rozgrzany tłuszcz wykładamy masę i smażymy mieszając około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.