Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkamiETAP 1:
Filety z mintaja rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody i mielimy w rozdrabniaczu.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
ETAP 3:
Pieczarki obieramy i również mielimy.
ETAP 4:
Cebulę i pieczarki przekładamy na patelnię (na dno wlewamy oliwę) i podsmażamy, aż odparują wodę, studzimy.
ETAP 5:
Kaszę gotujemy w wodzie z kostką rosołową, aż napęcznieje, odcedzamy i studzimy.
ETAP 6:
Do miski wsypujemy kaszę, przesmażone pieczarki z cebulą, żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, drobno posiekaną pietruszkę, łyżkę bułki tartej i dodajemy zmielone w rozdrabniaczu filety. Następnie wbijamy jajko i dodajemy przyprawy do smaku (sól, pieprz, przyprawa do ryb). Wszystko razem dokładnie mieszamy.
ETAP 7:
Do głębszej patelni na rozgrzany tłuszcz wykładamy masę i smażymy mieszając około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.