Sposób przygotowania:
Kasza z gulaszem pieczarkowo-miesnym
Mieso plukamy pod biezaca woda, kroimy w kostke. Cebule kroimy w polplasterki.Mieso z cebula wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem i podsmazamy. W miedzyczasie pieczarki kroimy na kawalki i dorzucamy do miesa i cebuli. dusimy pod przykryciem przez jakies dodatkowe 10-15 minut. Nastepnie podlewamy mieso, pieczarki i cebulke bulionem i gotujemy na niewielkim ogniu, az mieso bedzie miekkie. Ze smietany, maki i wody robimy zaprawe do sosu. (wszystko nalezy dokladnie wymieszac, tak by nie bylo grudek). Mieszanke ta wlewamy do miesa i pieczarek. MIeszamy, aby wszystko pokrylo sie w calosci sosem. Chwilke jeszcze gotujemy, ciagle mieszajac, by nie dopuscic do przypalenia sosu. Sos miesno-pieczarkowy posypac swieza pietruszka, koperkiem lub majerankiem. Kasze gryczana ugotowac wedlug przepisu z opakowania. Polac ja sosem lub jesli ktos lubi wymieszac ja z sosem. Podawac z surowka z czerwonej kapusty i kwaszonym ogorkiem. MNIAM< MNIAM!
msewka
kinga
elzbieta8960
marakuja86