Sposób przygotowania:
Kasza z klopsikami w sosie grzybowym
Do mięsa dodajemy rozgnieciony czosnek, pół cebuli pokrojonej w kostkę, paprykę słodką i ostrą, sól, pieprz, bułkę tartą i mieszamy ręką, żeby wszystkie składniki dobrze się wymieszały. Formujemy małe kuleczki. Klopsiki gotujemy na parze. Grzyby myjemy, suszymy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy grzyby, smażymy przez 3 minuty i doleamy wody, tak, aby grzyby się dusiły. Dodajemy jeszcze grzyby suszone. Grzyby dusimy przez około 20 mn, w razie potrzeby dolewając wodę, aby się nie przypaliły. W międzyczasie gotujemy kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby solimy, pieprzymy i dodajemy śmietankę. Gdy całość się zagotuje dodajemy klopsiki. Dusimy przez kilka minut, aby się podgrzały. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę. Ugotowaną kaszę dajemy na talerz i polewamy sosem z klopsikami :)