Za oknami coraz częściej robi się zimno i ponuro. W tym okresie łatwiej o chandrę, przeziębienie i przygnębienie. Na szczęście mamy produkty i potrawy, które idealnie rozgrzeją, nasycą i poprawią humor!
Dziękujemy za Wasze sugestie odnośnie składników i potraw, jakie najchętniej widzielibyście w listopadowej kategorii promowanej. Mamy nadzieję, że będziecie zadowoleni z naszego wyboru!
Otóż, od 1 do 30 listopada dodatkowo promujemy - 20 wirtualami - przepisy na dania jednogarnkowe (bez zapiekanek), zupy (z wyłączeniem zup krem), gęsinę oraz potrawy z kaszą jaglaną (na słodko i wytrawnie). Ponadto, do kategorii promowanej zaliczamy dania z każdą odmianą kapusty, ziemniakami (nie zaliczamy batatów) i burakami. Promowane będą również dania ze świeżymi (niepuszkowanymi) grochem, fasolą, ciecierzycą, soczewicą oraz potrawy, desery i wypieki z gruszkami.
Zobacz nagrody oraz tabelę z punktacją >>>
DANIA JEDNOGARNKOWE I ZUPY
Chyba wszyscy kochają dania jednogarnkowe i zupy - za smak, podzielność i szybkość przygotowania. Większość z nas nie wyobraża sobie jesiennego obiadu bez rozgrzewającej zupy. Natomiast gulasze, wszelakie kociołki pyszności idealnie sprawdzają się jako drugie danie. Zachęcamy Was do przygotowania pysznych jednogarnkowych smakołyków!
GĘSINA I DANIA Z KASZĄ JAGLANĄ
Gęś to bardzo smaczne, ale dość trudne do przygotowania mięso. Mimo wszystko daje wiele możliwości. Gęś faszerowana czy gęś pieczona świetnie sprawdzi się jako danie główne podczas uroczystego obiadu. O dobrodziejstwach kaszy jaglanej nikogo nie trzeba przekonywać. Przygotujecie z niej zarówno słodkie, jak i wytrawne smakołyki.
KAPUSTA, ZIEMNIAKI, BURAKI
Kapusta, ziemniaki i buraki można powiedzieć, że tymi warzywami stoi kuchnia polska, szczególnie jesienią. Podzielcie się z nami przepisami, w których właśnie te warzywa rządzą.
GROCH, FASOLA, CIECIERZYCA, SOCZEWICA
Na te warzywa strączkowe największą ochotę mamy jesienią. Potrawy z ich udziałem są bardzo smaczne, treściwe i sycące, czyli takie jakich teraz najbardziej potrzebujemy.
GRUSZKI
Pyszne gruszki idealne do słodkich wypieków, ciast, tortów i innych rarytasów. Nie zapominajcie, że gruszki sprawdzą się także w wytrawnych daniach!
Doskonale wiecie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na nagrody. Zachęcamy Was do dodawania przepisów!
Zasady przyznawania wirtuali pozostają niezmienne. Każdy, kto doda własnoręcznie przygotowane przepisy (z przynajmniej jednym zdjęciem) na dania i desery z kategorii promowanej na listopad otrzyma dodatkowo 20 wirtuali.
Wirtuale dodają moderatorki, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na Twoim koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, to o dodanie przepisu do kategorii promowanej trzeba upomnieć się pisząc do misia5 lub zbysiowa.
Dziękujemy za Wasze sugestie odnośnie składników i potraw, jakie najchętniej widzielibyście w listopadowej kategorii promowanej. Mamy nadzieję, że będziecie zadowoleni z naszego wyboru!
Otóż, od 1 do 30 listopada dodatkowo promujemy - 20 wirtualami - przepisy na dania jednogarnkowe (bez zapiekanek), zupy (z wyłączeniem zup krem), gęsinę oraz potrawy z kaszą jaglaną (na słodko i wytrawnie). Ponadto, do kategorii promowanej zaliczamy dania z każdą odmianą kapusty, ziemniakami (nie zaliczamy batatów) i burakami. Promowane będą również dania ze świeżymi (niepuszkowanymi) grochem, fasolą, ciecierzycą, soczewicą oraz potrawy, desery i wypieki z gruszkami.
Zobacz nagrody oraz tabelę z punktacją >>>
DANIA JEDNOGARNKOWE I ZUPY
Chyba wszyscy kochają dania jednogarnkowe i zupy - za smak, podzielność i szybkość przygotowania. Większość z nas nie wyobraża sobie jesiennego obiadu bez rozgrzewającej zupy. Natomiast gulasze, wszelakie kociołki pyszności idealnie sprawdzają się jako drugie danie. Zachęcamy Was do przygotowania pysznych jednogarnkowych smakołyków!
GĘSINA I DANIA Z KASZĄ JAGLANĄ
Gęś to bardzo smaczne, ale dość trudne do przygotowania mięso. Mimo wszystko daje wiele możliwości. Gęś faszerowana czy gęś pieczona świetnie sprawdzi się jako danie główne podczas uroczystego obiadu. O dobrodziejstwach kaszy jaglanej nikogo nie trzeba przekonywać. Przygotujecie z niej zarówno słodkie, jak i wytrawne smakołyki.
KAPUSTA, ZIEMNIAKI, BURAKI
Kapusta, ziemniaki i buraki można powiedzieć, że tymi warzywami stoi kuchnia polska, szczególnie jesienią. Podzielcie się z nami przepisami, w których właśnie te warzywa rządzą.
GROCH, FASOLA, CIECIERZYCA, SOCZEWICA
Na te warzywa strączkowe największą ochotę mamy jesienią. Potrawy z ich udziałem są bardzo smaczne, treściwe i sycące, czyli takie jakich teraz najbardziej potrzebujemy.
GRUSZKI
Pyszne gruszki idealne do słodkich wypieków, ciast, tortów i innych rarytasów. Nie zapominajcie, że gruszki sprawdzą się także w wytrawnych daniach!
Doskonale wiecie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na nagrody. Zachęcamy Was do dodawania przepisów!
Zasady przyznawania wirtuali pozostają niezmienne. Każdy, kto doda własnoręcznie przygotowane przepisy (z przynajmniej jednym zdjęciem) na dania i desery z kategorii promowanej na listopad otrzyma dodatkowo 20 wirtuali.
Wirtuale dodają moderatorki, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na Twoim koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, to o dodanie przepisu do kategorii promowanej trzeba upomnieć się pisząc do misia5 lub zbysiowa.
Konczi
Konczi
Hrabina w kuchni
pysiek
Renata9
Kniejson
bogusia82
redakcja
Tak, kapusta kiszona i czerwona również będzie promowana :)
redakcja
Tym razem jarmuż nie będzie promowany. Jest on na tyle ciekawym składnikiem, że wyeksponujemy go w którejś z kolejnych kategorii promowanych :)
Konczi
redakcja
Tak, kluski z ziemniaków, krokiety z ziemniaków i dania z farszami ziemniaczanymi będą promowane :)
Pobitegarybarbary
halina
redakcja
Niestety nie. Sałatki i surówki w tym miesiącu nie będą promowane.