Sposób przygotowania:
Kebab w cieście według Agiatis
Filet z udźca płukamy, osuszamy papierkowym ręcznikiem. usuwamy zbędne błony. Kroimy w średniej wielkości kostkę. przekładamy do miski dodajemy olej i przyprawę do gyrosa. Przykrywamy folią wkładamy do lodówki i co najmniej 20 minut niech się przegryzie z przyprawą. W tym czasie przygotowujemy sos: Do małej miski dajemy jogurty, ocet sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość intensywnie mieszamy. dodajemy do sosu posiekany koper. Mięso przekładamy na rozgrzaną patelnię ( nie dodajemy już tłuszczu, mięso ma wystarczająco przy marynowaniu) Smażymy co jakiś czas mieszając około 10 minut. Kroimy pomidory w cząstki, cebulę obieramy kroimy w cienkie plastry i " rozbieramy" plastry na oddzielne kręgi cebuli. Kapustę siekamy na paski. Na placki tortilli układamy kapustę, pomidora i cebulę, na to przekładamy usmażone mięso, polewamy sosem czosnkowym zwijamy. Podajemy jeszcze ciepłe.;)
darmiona
Agiatis
Jak będę robiła następnym razem( czyli jutro -się domaga rodzinka;) to ci prześle;)
Elficzna
Agiatis
Dziękuję za 5 i polecam zrobić:)
msewka
mela25
Agiatis
Moim zdaniem pasuję i robię właśnie sos czosnkowy z koprem;)
Koper
Koper pasuje prawie do wszystkiego ;-)