Sposób przygotowania:
Kebab z kurczaka z imbirem
Mięso pozbawiamy błon i innych niedoskonałości , po czym kroimy w dość dużą kostkę.
Przygotowujemy marynatę : Przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z imbirem oraz przyprawami:pieprzem i papryką Nacieramy nią mięso i odstawiamy na kwadrans do lodówki.
Rozbełtane jajko łączymy ze startym serem, mieloną kolendrą, chili, śmietaną i mąką kukurydzianą. Masą tą smarujemy mięso i odstawiamy na co najmniej 3 godziny.
Po upływie 3 godzin nadziewamy mięso na szpikulec do szaszłyków. Zapiekamy ok. 7 -10 minut w maksymalnie nagrzanym piekarniku. Wyjmujemy mięso z piekarnika, odsączamy z sosu, który wytworzył się podczas pieczenia, po czym skrapiamy je oliwą i ponownie wstawiamy do piekarnika na około 5 minut. Podawajemy skropione sokiem z cytryny
Przygotowujemy marynatę : Przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z imbirem oraz przyprawami:pieprzem i papryką Nacieramy nią mięso i odstawiamy na kwadrans do lodówki.
Rozbełtane jajko łączymy ze startym serem, mieloną kolendrą, chili, śmietaną i mąką kukurydzianą. Masą tą smarujemy mięso i odstawiamy na co najmniej 3 godziny.
Po upływie 3 godzin nadziewamy mięso na szpikulec do szaszłyków. Zapiekamy ok. 7 -10 minut w maksymalnie nagrzanym piekarniku. Wyjmujemy mięso z piekarnika, odsączamy z sosu, który wytworzył się podczas pieczenia, po czym skrapiamy je oliwą i ponownie wstawiamy do piekarnika na około 5 minut. Podawajemy skropione sokiem z cytryny