iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Kiełbasa mazurska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała kiełbasa na róznego rodzaju święta

Kiełbasa mazurska

Składniki:

Kiełbasa mazurska

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa mazurska
Flaki bardzo dokładnie umyć, moczyć i osuszyć. Obrane ziemniaki zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Boczek pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać smalec, przyrumienić boczek i cebulę, po czym przełożyć do ziemniaków. Dodać drobno posiekany czosnek, dokładnie wymieszać, przyprawić sola i pieprzem. Masę napełnić jelita, następnie związać końce. Kiełbasy włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu 20 min.

Tagi:

kielbasa