beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kiełbasa po góralsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kiełbasa po góralsku

Składniki:

Kiełbasa po góralsku

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa po góralsku
Kiełbasę pokroić w  kostki, obrać i  posiekać cebulę, rozgrzać tłuszcz na patelni. Kiełbasę podsmażyć wraz z  cebulą, dodając pokrojone w  paski ziemniaki. Całość podsmażyć i  umieścić w  naczyniu żaroodpornym. W międzyczasie jajka zmieszać z  mlekiem, przyprawami i  zalać ziemniaki. Piec w  dość dobrze rozgrzanym piekarniku do zarumienienia. Po wyjęciu, ozdobić natką pietruszki.