marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kiełbasa z miodem i piwem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie to przypomina niemiecką kuchnię, bo bazie na piwie, wędlinie i cebuli. Można je serwować na Oktober Fest i nie tylko. Kiełbasy można użyć jaką się akurat lubi, ja lubię zwyczajną.

Kiełbasa z miodem i piwem

Składniki:

Kiełbasa z miodem i piwem

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa z miodem i piwem
Kiełbasę ponacinać w drabinkę lub na krzyż, podsmażyć, dodając opłukaną i pokrojoną na piórka cebulę-ja lubię bez cebuli, miód, gałązki rozmarynu i przyprawy.

Następnie wlać piwo i dusić całość pod przykryciem ok. 20-30 min. od czasu do czasu mieszając.

Tak przygotowane danie podawać na ciepło z białym pieczywem lub czosnkowym.

duszenie