marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kieszonki schabowe z pesto dwukolorowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Schab opłukać,osuszyć,naciąć wewnątrz ostrym nożem kieszon- -ki.Zmiksować osobno składniki na pesto.Nadziewać tym kieszonki,spiąć.Usmażyć.

Kieszonki schabowe z pesto dwukolorowym.

Składniki:

Kieszonki schabowe z pesto dwukolorowym.

 

  • 1 kg.schabu,
  • 4 kawałki sera pleśniowego rokpola lub szynki,
  • wykałaczki do spinania,
  • olej do smażenia.
  • Na pesto zielone:
  • pęczek dowolnych ziół świeżych lub suszonych,
  • pieczona papryka słodka obrana ze skórki,
  • suszone pomidory,
  • 20 dag. tartego parmezanu,
  • garstka orzeszków pinii,
  • sól,
  • pieprz,
  • ząbek czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek.
  • Na pesto czerwone:
  • suszone pomidory,
  • słodka i obrana ze skórki papryka pieczona,,
  • 20 dag.tartego parmezanu,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • ząbek czosnku,
  • kilka kropel tabasco czerwonego.

Sposób przygotowania:

Kieszonki schabowe z pesto dwukolorowym.
Schab opłukać,osuszyć,pokroić na 4 porcje i ponacinać wewnątrz każdej kieszonkę ostrym nożem.Składniki na pesto w dwóch smakach i kolorach zmiksować osobno,opiec wcześniej jedną czy
dwie słodkie papryki,zdjąć z nich skórkę,posiekać,zioła umyć,os-
-uszyć i posiekać jak i pomidory suszone,doprawić przyprawami, czosnkiem,oliwą,orzeszkami.Nadziewać kieszonki schabowe na
przemian czerwonym i zielonym pesto,dodać po kawałku rokpola
do każdej,spiąć wykałaczkami.Kłaść na rozgrzany olej na patelni.
Smażyć z obu stron na brązowo.