Sposób przygotowania:
Kieszonki schabowe z pesto dwukolorowym.
Schab opłukać,osuszyć,pokroić na 4 porcje i ponacinać wewnątrz każdej kieszonkę ostrym nożem.Składniki na pesto w dwóch smakach i kolorach zmiksować osobno,opiec wcześniej jedną czy
dwie słodkie papryki,zdjąć z nich skórkę,posiekać,zioła umyć,os-
-uszyć i posiekać jak i pomidory suszone,doprawić przyprawami, czosnkiem,oliwą,orzeszkami.Nadziewać kieszonki schabowe na
przemian czerwonym i zielonym pesto,dodać po kawałku rokpola
do każdej,spiąć wykałaczkami.Kłaść na rozgrzany olej na patelni.
Smażyć z obu stron na brązowo.
dwie słodkie papryki,zdjąć z nich skórkę,posiekać,zioła umyć,os-
-uszyć i posiekać jak i pomidory suszone,doprawić przyprawami, czosnkiem,oliwą,orzeszkami.Nadziewać kieszonki schabowe na
przemian czerwonym i zielonym pesto,dodać po kawałku rokpola
do każdej,spiąć wykałaczkami.Kłaść na rozgrzany olej na patelni.
Smażyć z obu stron na brązowo.