Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Klops drobiowy z suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Upieczony klops pokroić na plastry i podawać na gorąco z surówką i ziemniakami.

Klops drobiowy z suszonymi pomidorami

Składniki:

Klops drobiowy z suszonymi pomidorami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klops drobiowy z suszonymi pomidorami
Pomidory razem z zalewą włożyć do głębokiego naczynia, dodać ząbek czosnku i zmiksować. Do miski wbić jajka, roztrzepać widelcem, dodać mielone mięso, połowę zmiksowanych pomidorów, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej uformować owalny klops, położyć na przygotowaną blaszkę, przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię, na wierzch wyłożyć pozostałą masę pomidorową i zapiec.