Sposób przygotowania:
Klops rybny
Upiec boczek razem z warzywami i cebulą w rękawie . Zmielić razem z filetami rybnymi i namoczoną ( w mleku ) i odciśniętą bułką .Dodać jajka. Wyrobić. Doprawić utartą gałką , solą , pieprzem.
Foremkę keksówkę posmarować masłem i wysypać bułka tartą . Włożyć masę rybną . Piec w piekarniku w temperaturze 180 * C ok. godziny ( trzeba sprawdzać czy jest brązowe z wierzchu .Ostudzić i dopiero wyjmować i kroić ( tłuszcz musi zastygnąć bo inaczej rozpadnie się ) . Podawać podgrzany w sosie , na zimno z chrzanem albo w galarecie .
Foremkę keksówkę posmarować masłem i wysypać bułka tartą . Włożyć masę rybną . Piec w piekarniku w temperaturze 180 * C ok. godziny ( trzeba sprawdzać czy jest brązowe z wierzchu .Ostudzić i dopiero wyjmować i kroić ( tłuszcz musi zastygnąć bo inaczej rozpadnie się ) . Podawać podgrzany w sosie , na zimno z chrzanem albo w galarecie .