Ashanti

Ashanti

Kucharz
[Przepisów: 15]

Klopsiki mięsne z sosem kremowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotowane ziemniaczki i ogórek kiszony - obiadek dla rodzinki gotowy!!!!!!!!!!!!!

Klopsiki mięsne z sosem kremowym

Składniki:

Klopsiki mięsne z sosem kremowym

 

  • 300 gram mięsa mielonego wieprzowego
  • 300 gram mięsa mielonego wołowego
  • 2 jajka
  • średnia biała cebula
  • łyzeczka gałki muszkatałowej
  • bułka tarta
  • 50 ml mleka
  • 50 gram masła
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki mięsne z sosem kremowym
Bułkę tartą zalewamy zimnym mlekiem. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle.Wszystkie składniki mieszamy z mięsem, dodajemy mleko z bułką i przestudzoną cebulę. Formujemy małe klopsy, smażymy na oleju.Następnie przekładamy na blachę do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 do 15 minut. Z masła i maki robimy zasmażkę, zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia i podlewamy śmietaną, ciągle mieszając.