Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie koperkowym.
Mięso mieszamy z 1 jajkiem wegetą wyciśniętym czosnkiem pieprzem i bułką tarta,formujemy małe klopsiki. Bulion wlewamy do rondelka i wkładamy do wywaru klopsiki, gotujemy aż klopsiki wypłyną na wierzch, wykładamy na talerz. Następnie 2 żółtka roztrzepujemy ze śmietaną dodajemy mąkę wymieszaną z odrobiną wody i posiekany koperek, całość doprawiamy solą i pieprzem. Bulion w którym gotowaliśmy klopsiki nastawiamy na mały ogień i wlewamy do niego rozrobiony sos i i gotujemy aż zgęstnieje od czasu do czasu mieszając, do gotowego sosu wkładamy klopsiki i jeszcze chwile gotujemy.Podajemy z ziemniakami lub ryżem. Smacznego.
OoOlusiaa2706
Przepis bardzo ciekawy na pewno wypróbuję .
5 i do Ulubionych !