Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie pomidorowym wg Karolci
W pierwszej kolejności przygotowujemy klopsiki. Mięso mielone przyprawiamy Warzywkiem, czosnkiem suszonym, pieprzem i papryką ostrą. Do przyprawionego mięsa wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. Z wyrobionego mięsa robimy niewielkie kulki, które smażymy na gorącym oleju. Gdy klopsiki będą usmażone. Na patelnię wlewamy wrzącą wodę. Wrzucamy kostkę grzybową. Dusimy około 15 minut. Po tym czasie wlewamy przecier pomidorowy. Mieszamy. Dusimy około 5 minut. Następnie przyprawiamy posiekaną świeżą bazylią i oregano, solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Ponownie dusimy około 5 minut. Robimy zaklepkę z wody, śmietany i mąki. Zaklepką zaciągamy sos i gotujemy około 5 minut. Smacznego :)