Sposób przygotowania:
Klopsy w sosie chrzanowym
Bułkę moczymy w mleku. Czosnek i cebulkę drobno siekamy. Mięso mielimy. Do mięsa dajemy jajko, wyciśniętą bułkę, czosnek z cebulką oraz przyprawy, wyrabiamy ciasto. Z ciasta toczymy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i pieczemy na rozgrzanym tłuszczu.
SOS; wodę gotujemy z kostką rosołową. Dodajemy starty chrzan. Na patelni rozgrzewamy smalec, dajemy mąkę tylko nie rumienimy, podlewamy niewielką ilością wody i energicznie mieszamy. Jak będzie gęstnieć wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 2 min. Przygotowanym sosem zalewamy klopsy.
SOS; wodę gotujemy z kostką rosołową. Dodajemy starty chrzan. Na patelni rozgrzewamy smalec, dajemy mąkę tylko nie rumienimy, podlewamy niewielką ilością wody i energicznie mieszamy. Jak będzie gęstnieć wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 2 min. Przygotowanym sosem zalewamy klopsy.