Sposób przygotowania:
Knedle z kapustą i grzybami
1. Ziemniaki obrać,opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie ugotować je,ostudzić,przecisnąć przez praskę i dokładnie wymieszać z mąkami oraz jajkiem. 2. Kapustę kiszoną pokroić i ugotować wraz z oczyszczonymi grzybami.Gdy będą miękkie,całość ostudzić i odcisnąć,usuwając nadmiar wody 3. cebule obrać,drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.Następnie dodać kapustę z grzybami.Składniki doprawić do smaku sola i pieprzem.zawartość patelni podsmażyć przez kilka minut,mieszając od czasu do czasu. 4. Z masy ziemniaczanej uformować gruby wałek i pokroić go na kawałki.Każdy spłaszczyć,po czym napełnić farszem i zlepić brzegi,kształtując kulki.Knedle gotować przez kilka minut w osolonej wodzie i wyjąć łyżką cedzakową.