LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Knedle ziemniaczane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na knedle ziemniaczane z mięsem

Knedle ziemniaczane z mięsem

Składniki:

Knedle ziemniaczane z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Knedle ziemniaczane z mięsem
Mięso opłucz,zalej małą ilością wody (gorącej),podgotować.Dodaj oczyść włoszczyznę i ją dodaj,ziemniaki ugotować,odcedzić i ostudź.Mięso i warzywa,odcedzić i zemleć,dodać bułki tartej,sól,cebulę podduszoną na patelni (bez tłuszczu).Dopraw masę do smaku solą i pieprzem.Ziemniaki zemleć,dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i połowę mąki pszennej,jajka,sól i wyrobić ciasto .Z ciasta uformuj gruby wałek pokrój na kawałki,rozpłaszczyć,nałożyć nadzienie zlepić i uformować knedle.Obtoczone knedle w mące kłaść do wrzącej wody i gotować,polać rozpuszczonym masłem,posypać posiekaną pietruszką.