Sposób przygotowania:
Kociołek fasolowy
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Na następny dzień fasolę zalewamy nową wodą tak aby ja przykryła, dodajemy liść laurowy i gotujemy 40 minut.
Cebulę obrać i posiekać podsmażyć i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiełbasę i boczek pokroić i dodać do cebuli i podsmażyć.
Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli i kiełbasy smażyć całość ok 7 minut.
Wszystko przełożyć do fasoli, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.
Pod koniec przygotować zawiesinę z mąki i kilku łyżek wody dodaję do zupy i gotuję 3-5 minut.
Cebulę obrać i posiekać podsmażyć i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiełbasę i boczek pokroić i dodać do cebuli i podsmażyć.
Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli i kiełbasy smażyć całość ok 7 minut.
Wszystko przełożyć do fasoli, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.
Pod koniec przygotować zawiesinę z mąki i kilku łyżek wody dodaję do zupy i gotuję 3-5 minut.