Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Kociołek warzywny z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Typowe danie jednogarnkowe, które w zależności od użytych składników sprawdza się doskonale o każdej porze roku.

Kociołek warzywny z kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kociołek warzywny z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Kociołek warzywny z kiełbasą
Wszystkie warzywa umyć, obrać jeśli to konieczne i pokroić w dowolne kawałki. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę (ćwierćplasterki) a pieczarki w ćwiartki. W szerokim garnku rozgrzać kilka łyżek oleju z niewielkim dodatkiem oliwy - wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia.

Stopniowo dodawać kolejne warzywa i przyprawy. Na końcu dodać kiełbasę i lekki przecier pomidorowy. Pod szczelną pokrywką dusić do miękkości, jednak warzywa powinny pozostać dość jędrne.

Pod koniec duszenia doprawić całość do smaku.
Kociołek warzywny z kiełbasą
Oczyszczone warzywa pokroić dowolnie i wrzucić do rondla.
Kociołek warzywny z kiełbasą
Dusić do czasu kiedy wszystko zmięknie i dolać przecier.
Kociołek warzywny z kiełbasą
Pod koniec duszenia dodać kiełbasę i przyprawić do smaku.