Sposób przygotowania:
Kolorowe Risotto
1. Wszystkie warzywka kroimy w kostkę.
2. Na rozgrzaną patelnie z roztopioną margaryną dajemy cebulkę - do zeszklenia. Następnie doprawiamy szczyptą Vegety i dodajemy pieczarki. Podsmażamy do momentu aż woda z pieczarek odparuje.
3. Do osobnego rondelka dajemy 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek i wrzucamy pokrojoną paprykę i cukinie aby ja poddusić. Pamiętajmy , żeby warzywa się nie rozgotowały , bo nam się rozpadną w dalszym procesie gotowania.
4. Wszystkie dotąd ugotowane/podsmażone warzywa dajemy do dużego garnka w którym będziemy robić risotto.
5. Na patelni następnie podsmażamy nasze mięsko i również dajemy do garnka.
6. Na pozostałym tłuszczyku z patelni wysypujemy 2 torebki ryżu mieszając "prażymy" go. Jak nabierze lekko brązowego koloru zalewamy wodą i dodajemy Vegetę , szczyptę curry , pieprzu. Trzeba co chwilę mieszać i dolewać wody aż do momentu kiedy ryż będzie ugotowany - ma być lekko twardy, nie rozgotowany.
7. Następnie ugotowany ryz mieszamy z reszta składników , dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego , i dla przełamania ketchup. Na koniec próbujemy i doprawiamy, posypujemy tartym serem i mieszamy.
2. Na rozgrzaną patelnie z roztopioną margaryną dajemy cebulkę - do zeszklenia. Następnie doprawiamy szczyptą Vegety i dodajemy pieczarki. Podsmażamy do momentu aż woda z pieczarek odparuje.
3. Do osobnego rondelka dajemy 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek i wrzucamy pokrojoną paprykę i cukinie aby ja poddusić. Pamiętajmy , żeby warzywa się nie rozgotowały , bo nam się rozpadną w dalszym procesie gotowania.
4. Wszystkie dotąd ugotowane/podsmażone warzywa dajemy do dużego garnka w którym będziemy robić risotto.
5. Na patelni następnie podsmażamy nasze mięsko i również dajemy do garnka.
6. Na pozostałym tłuszczyku z patelni wysypujemy 2 torebki ryżu mieszając "prażymy" go. Jak nabierze lekko brązowego koloru zalewamy wodą i dodajemy Vegetę , szczyptę curry , pieprzu. Trzeba co chwilę mieszać i dolewać wody aż do momentu kiedy ryż będzie ugotowany - ma być lekko twardy, nie rozgotowany.
7. Następnie ugotowany ryz mieszamy z reszta składników , dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego , i dla przełamania ketchup. Na koniec próbujemy i doprawiamy, posypujemy tartym serem i mieszamy.