evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Kolorowy Gulasz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nic dodać, nic ująć po prostu pyszny ;-)

Kolorowy Gulasz

Składniki:

Kolorowy Gulasz

 

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe

 

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 zabek czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 duże pieczarki
  • 2 pomidory (mocno dojrzałe)
  • 2 łyżki margaryny
  • maka + woda (do zawieszenia sosu,to już wg.uznania)
  • 1 kostka mięsna (winiary)
  • 1 łyżeczka papryka czerwona w proszku słodka
  • 2 łyżki sos sojowy ciemny
  • 2 łyżki delikat do mięs
  • sól,pieprz wg.uznania

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy Gulasz
Poledwiczki myję ,obieram z błonek i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie kroje w plasterki i potem jeszcze na pół.Papryki i pomodory równiez myję,z pomidorka sciągam skórki i kroję wszystko w kostke .Pieczarki obieram kroje w paski.Cebulke i czosnek obieram i drobno siekam.W rondlu rozpuszczam margarynę i wkładam mieso na rozgrzany tłuszcz.Posypuje papryka słodka,,delikatem ,sola i troszke pieprzem.(mieszam od czasu do czasu) Gdy mieso zaczyna robic sie na złoty kolor dorzucam posiekany czosnek wraz cebulką (mieszam) wszystko smaże do zezłocenia sie cebuli i czosnku.Po tym czasie zalewam gorąca woda,wrzucam pokrojone wszystkie warzywa ,kostkę mięsną i sos sojowy. Gotuję wszystko do miekkości mięsa i warzyw. Następnie łaczę mąkę z wodą i energicznie mieszam żeby mi sie kluchy nie porobiły. Zalewam wywar gotuje jeszcze 2 minutki (mieszając) i gulasz gotowy.Smacznego . . . . Podałam z kaszą i ogórkiem kiszonym :-)