Sposób przygotowania:
Kolorowy Gulasz
Poledwiczki myję ,obieram z błonek i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie kroje w plasterki i potem jeszcze na pół.Papryki i pomodory równiez myję,z pomidorka sciągam skórki i kroję wszystko w kostke .Pieczarki obieram kroje w paski.Cebulke i czosnek obieram i drobno siekam.W rondlu rozpuszczam margarynę i wkładam mieso na rozgrzany tłuszcz.Posypuje papryka słodka,,delikatem ,sola i troszke pieprzem.(mieszam od czasu do czasu) Gdy mieso zaczyna robic sie na złoty kolor dorzucam posiekany czosnek wraz cebulką (mieszam) wszystko smaże do zezłocenia sie cebuli i czosnku.Po tym czasie zalewam gorąca woda,wrzucam pokrojone wszystkie warzywa ,kostkę mięsną i sos sojowy. Gotuję wszystko do miekkości mięsa i warzyw. Następnie łaczę mąkę z wodą i energicznie mieszam żeby mi sie kluchy nie porobiły. Zalewam wywar gotuje jeszcze 2 minutki (mieszając) i gulasz gotowy.Smacznego . . . . Podałam z kaszą i ogórkiem kiszonym :-)
gusia1000