Sposób przygotowania:
Kolorowy gulasz z pyzami
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni oczywiście wlewamy trochę oleju:). Do garnka lejemy wodę wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie oraz włoszczyznę (nie piszę ile czego-każdy lubi inaczej). Po podsmażeniu również wkładamy mięso. Na tłuszczu po mięsie podsmażamy cebulę-wcześniej pokrojoną w kostkę, po tym jak się zarumieni dorzucamy do garnka. Po około pół godziny dodajemy resztę,czyli; fasolki i kukurydzę wcześniej odcedzone,paprykę pokrojoną w paski. Jak już się wszystko razem podgotuje (około10min) wrzucamy kostki i przyprawy do smaku (można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego). Pyzy gotujemy zgodnie z przepisem z paczki. Podajemy...pyzy polewamy gulaszem-ja lubię jeszcze do tego podać kapustę lub ogórek kiszony.
misia53