Akadyjczyk

Akadyjczyk

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Kolorowy gulasz z pyzami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

potrawa dla tych co lubią mięsko oraz kolorowe potrawy

Kolorowy gulasz z pyzami

Składniki:

Kolorowy gulasz z pyzami

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy gulasz z pyzami
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni oczywiście wlewamy trochę oleju:). Do garnka lejemy wodę wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie oraz włoszczyznę (nie piszę ile czego-każdy lubi inaczej). Po podsmażeniu również wkładamy mięso. Na tłuszczu po mięsie podsmażamy cebulę-wcześniej pokrojoną w kostkę, po tym jak się zarumieni dorzucamy do garnka. Po około pół godziny dodajemy resztę,czyli; fasolki i kukurydzę wcześniej odcedzone,paprykę pokrojoną w paski. Jak już się wszystko razem podgotuje (około10min) wrzucamy kostki i przyprawy do smaku (można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego). Pyzy gotujemy zgodnie z przepisem z paczki. Podajemy...pyzy polewamy gulaszem-ja lubię jeszcze do tego podać kapustę lub ogórek kiszony.