Sposób przygotowania:
Kolorowy serniczek
CIASTO
Wsypać do miski mąkę, dodać żółtka, margarynę pokrojoną na kawałki, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, cukier.
Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto.
MASA
Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko.
Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem.
Masę serową podzielić na 3 części, do jednej dodać barwnik zielony, do drugiej barwnik czerwony i do trzeciej barwnik żółty, dobrze rozmieszać robotem.
Masy wylać łyżką na podpieczone ciasto
, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być.
Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop.
Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych 3 białek i resztą cukru.
Zapiec.
Wsypać do miski mąkę, dodać żółtka, margarynę pokrojoną na kawałki, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, cukier.
Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto.
MASA
Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko.
Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem.
Masę serową podzielić na 3 części, do jednej dodać barwnik zielony, do drugiej barwnik czerwony i do trzeciej barwnik żółty, dobrze rozmieszać robotem.
Masy wylać łyżką na podpieczone ciasto
, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być.
Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop.
Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych 3 białek i resztą cukru.
Zapiec.
marietta