bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Koltety schabowe pod pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kotlety z pieczarkami pod serem.

Koltety schabowe pod pieczarkami

Składniki:

Koltety schabowe pod pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Koltety schabowe pod pieczarkami
Kotlety rozbijamy jak na tradycyjne kotlety, oproszamy sola, pieprzem i przecisnietym czosnkiem. Odstawiamy do przegryzienia sie. Pieczarki kroimy na plasterki, cebule w kostke i smazymy na łyżce oleju przyprawiając sola, pieprzem do zrumienienia. Nastepnie obtaczmy kotlety w mące,jajku i bułce i smazymy na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia na kotlety kładziemy pieczarki, Polewamy keczupem i zakrywamy plastrami sera. Przykrywamy patelnie i podgrzewamy tyle zeby ser sie stopił. Podajemy posypane papryka i natka.