Sposób przygotowania:
Koperkowo czosnkowy pstrąg
Umyty i osuszony koperek bardzo drobno siekamy. Ryby należy dokładnie umyć i usunąć z nich łuski, oraz wypatroszyć jeśli jest taka potrzeba. Ja miałam gotowe patroszone. Ja głowy odcięłam, ale można rybę przygotować w całości. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Do środka ryb wkładamy kawałki czosnku i posiekany koperek. Lekko skrapiamy pstrągi cytryną w środku i na zewnątrz. Jajko rozbijamy z odrobina soli i pieprzu. Pstrągi panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy na patelni masło i przekładamy rybkę.Rybę smażymy z każdej strony około 5 minut. Skórka powinna być rumiana i chrupiąca. Można sprawdzić czy ryba jest usmażona, zostawiając płetwę grzbietową. Jeśli po usmażeniu łatwo jest ją wyjąć ryba jest gotowa. Gotowe zdejmujemy z patelni i podajemy z plasterkiem cytryny. Przed jedzeniem warto rybkę skropić odrobiną cytryny.