Sposób przygotowania:
Koperty z brukselką i mozzarellą
Brukselkę gotujemy do miękkości.Mozzarellę odsączamy z wody i trzemy na tarce o średnich oczkach.Przestudzoną kapustę rozdrabniamy widelcem na papkę,dodajemy startą mozzarellę i bazylię.Całość solimy,pieprzymy i mieszamy na jednolitą masę. Umyte i osuszone płaty miesa rozbijamy przez folię jak najcieniej na duże plastry. Każdy doprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przestudzony farsz rozkładamy na rozbite mięso.Następnie zawijamy,najpierw dłuższe boki a potem krótsze - tworząć tak zwaną kopertę.Odstawiamy do lodówki na 1h żeby nam sie ładnie uleżały. Po tym czasie panierujemy je najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor pod przykryciem żeby nam doszły w środku. (moje wyszły duże i grube więc postanowiłam je smażyć pod przykryciem) ale jak jest mało farszu to możemy smażyć bez pokrywki Podajemy z czym kto lubi.Ja podałam z ziemniakami,żółtą fasolką i sosem pieczeniowym :-)
![Koperty z brukselką i mozzarellą Koperty z brukselką i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperty-z-brukselka-i-mozzarella-148598.jpg)
![Koperty z brukselką i mozzarellą Koperty z brukselką i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperty-z-brukselka-i-mozzarella-148599.jpg)
![Koperty z brukselką i mozzarellą Koperty z brukselką i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperty-z-brukselka-i-mozzarella-148600.jpg)
zewa
zbysiowa
gusia1000
msewka