mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kopytka w z suszonymi pomidorami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kopytka na wesoło w innym wydaniu

Kopytka w  z suszonymi pomidorami i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka w z suszonymi pomidorami i fetą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka w z suszonymi pomidorami i fetą
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy je, i blenderuujemy. Dodajemy jajko, koper poszatkowany, mąkę i masę mieszamy łyżką. Formujemy wałek dość długi i odcinamy z niego kawałki 2 cm po skosie. Gotujemy w garnku z wodą około 3 minut aż kopytka wypłyną nam na wierzch. Grzybki kroimy na kawałki razem z cebulka smażymy na oleju. Dodajemy sól, pieprz i zagęszczamy śmietaną. Polewamy kopytka sosem Druga wersja kopytek do ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, sól i pokrojone suszone pomidory. Całość wymieszać i uformować wałek. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Posypujemy pokruszonym serem feta. Dekorujemy bazylią, sałatą , pomidorkami . Jajka gotujemy na twardo , oczy robimy z pieprzu, nosy z ogórka zielonego, buzie z rzodkiewki, nakrycia głowy z ogórka i rzodkiewki. Dekorujemy talerz sałatą.
Kopytka w  z suszonymi pomidorami i fetą
Kopytka przygotowanie , gotowanie, wyrabianie
Kopytka w  z suszonymi pomidorami i fetą
Wyrabianie ciasta i formowanie walka na desce
Kopytka w  z suszonymi pomidorami i fetą
gotowanie w osolonej wodzie kopytek w garnku
Kopytka w  z suszonymi pomidorami i fetą
Ugotowane na talerzu kopytka gotowe do jedzenia