Sposób przygotowania:
Kopytka w z suszonymi pomidorami i fetą
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy je, i blenderuujemy. Dodajemy jajko, koper poszatkowany, mąkę i masę mieszamy łyżką. Formujemy wałek dość długi i odcinamy z niego kawałki 2 cm po skosie. Gotujemy w garnku z wodą około 3 minut aż kopytka wypłyną nam na wierzch. Grzybki kroimy na kawałki razem z cebulka smażymy na oleju. Dodajemy sól, pieprz i zagęszczamy śmietaną. Polewamy kopytka sosem Druga wersja kopytek do ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, sól i pokrojone suszone pomidory. Całość wymieszać i uformować wałek. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Posypujemy pokruszonym serem feta. Dekorujemy bazylią, sałatą , pomidorkami . Jajka gotujemy na twardo , oczy robimy z pieprzu, nosy z ogórka zielonego, buzie z rzodkiewki, nakrycia głowy z ogórka i rzodkiewki. Dekorujemy talerz sałatą.