Sposób przygotowania:
Koreańskie szaszłyczki
Pierś i marchewkę ugotować w osolonym wrzątku. ok 15 min.
Wyjąć i wystudzić. Marchewkę pokroić w słupki ok 5 cm długie, Mięso też pokroić w 5 cm paski. Jajka rozbić oddzielić białka od żółtek .. białka wymieszać z odrobiną soli i usmażyć omlet .. to samo zrobić z żółtkami , ( ja dodałam po szczypcie proszku do pieczenia) Omlety również pokroić w 5 cm paski.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć pokrojony por i mięso, dodać olej sezamowy, czosnek, pieprz, cukier i sos sojowy.. smażyć ok 10 min.
Po przestudzeniu nadziewać na przemian na metalowe lub drewniane szpikulce.
Podawać posypane sezamem, dodatkowo w osobnej miseczce podać sos sojowy, oraz pokrojony pomidor lub sałatę.
Wyjąć i wystudzić. Marchewkę pokroić w słupki ok 5 cm długie, Mięso też pokroić w 5 cm paski. Jajka rozbić oddzielić białka od żółtek .. białka wymieszać z odrobiną soli i usmażyć omlet .. to samo zrobić z żółtkami , ( ja dodałam po szczypcie proszku do pieczenia) Omlety również pokroić w 5 cm paski.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć pokrojony por i mięso, dodać olej sezamowy, czosnek, pieprz, cukier i sos sojowy.. smażyć ok 10 min.
Po przestudzeniu nadziewać na przemian na metalowe lub drewniane szpikulce.
Podawać posypane sezamem, dodatkowo w osobnej miseczce podać sos sojowy, oraz pokrojony pomidor lub sałatę.
Senqa
Natala1210