Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowo-pomidorowe i buraczki
Przygotowanie;
Buraczki ugotować wcześniej, wystudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Podlać mlekiem i ogrzewać, mąkę przyrumienić na maśle i dodać do buraczków,wymieszać i doprawić do smaku cukrem, solą octem i pieprzem.
Mięso dobrze wyrobić z pokruszonym chlebem i resztą składników .. i zrobić 3 prostokątne kotlety, opanierować w tartej bułce. Usmażyć na oleju.. Podawać z buraczkami. Można też z ziemniakami czy frytkami.
Buraczki ugotować wcześniej, wystudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Podlać mlekiem i ogrzewać, mąkę przyrumienić na maśle i dodać do buraczków,wymieszać i doprawić do smaku cukrem, solą octem i pieprzem.
Mięso dobrze wyrobić z pokruszonym chlebem i resztą składników .. i zrobić 3 prostokątne kotlety, opanierować w tartej bułce. Usmażyć na oleju.. Podawać z buraczkami. Można też z ziemniakami czy frytkami.