Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki mielone to popularne i smaczne mięso. Z dodatkiem śmietany są bardziej soczyste.

Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę. Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę, śmietanę, białko z jajka, przyprawę do mięsa, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, zmiażdżony czosnek, bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe, spłaszczone kotleciki i obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Rumienić na rozgrzanym oleju i osączyć na papierowym ręczniku.
Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych
Do mielonego mięsa dodać wszystkie przygotowane skłądniki
Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych
Wszystkie składniki z mięsem dokładnie wymieszać
Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych
Formować kolleciki i obtaczać w pokruszonych płatkach
Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych
Na rozgrzanym oleju rumienić na złoty kolor