Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę. Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę, śmietanę, białko z jajka, przyprawę do mięsa, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, zmiażdżony czosnek, bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe, spłaszczone kotleciki i obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Rumienić na rozgrzanym oleju i osączyć na papierowym ręczniku.
![Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-w-platkach-kukurydzianych-244816.jpg)
![Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-w-platkach-kukurydzianych-244817.jpg)
![Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-w-platkach-kukurydzianych-244818.jpg)
![Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-w-platkach-kukurydzianych-244819.jpg)