Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne kotleciki z chrupiącą skórką.

Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Wsypać pokrojone w kosteczkę pieczarki, poddusić. Do mielonego mięsa dodać zimny ugotowany ryż, cebulę z pieczarkami, jajo, odciśniętą bułkę zamoczoną w mleku, posiekany szczypiorek, zmiażdżony czosnek, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pierzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne, spłaszczone, kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami i surówką.
Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki
Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami
Zimne skłądniki dodać do mięsa doprawić i wymieszać
Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami
Z masy mięsnej formować owalne spłaszczone kotleciki
Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami
Obtaczać w pokruszonych płatkach i smażyć na rozgrzanym oleju

Tagi:

ryż mięso tarta