Sposób przygotowania:
Kotleciki z suszonymi pomidorami i serem
Mięso umyć i przepuścić przez maszynkę. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jajko, natkę pietruszki, sos sojowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej, formować placuszki, ułożyć kawałek pomidora i słupek sera, dokładnie zlepić i uformować owalny, spłaszczony kotlet. Obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami śniadaniowymi. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i surówką.