katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kotlecikowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przekąska z mielonego....

Kotlecikowa przekąska

Składniki:

Kotlecikowa przekąska

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlecikowa przekąska
Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki. Przesmażamy na rozgrzanym maśle razem z cebulą. Bułkę, przesmażone pieczarki z cebulą dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zarabiamy masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano. Podajemy jako przekąskę z pomidorem, jajkiem i majonezem.