Sposób przygotowania:
Kotlecikowo-grzybowa zapiekanka
Ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach tarki i odcisnąć z nich sok, następnie dodać do mięsa mielonego, wymieszać. Do masy mięsnej dodać jajko i bardzo drobno posiekaną cebulę, doprawić solą i pieprzem, wyrobić masę mięsną i uformować malutkie kotleciki każdego obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na oleju(nie musi być dobrze usmażony bo jeszcze będzie zapiekany) Obsmażone kotleciki ułożyć na dnie naczynia do zapiekania(najlepiej, aby były małe i każdy miał swoje) Grzyby leśne obgotować i dokładnie odsączyć z wody na patelni stopić masło i dodać do niego posiekaną cebulę i grzyby, wszystko wymieszać i delikatnie doprawić solą i pieprzem, całość smażyć kilka minut. Do grzybów dodać jałowiec i około 1/4 łyżeczki tymianku, wlać śmietanę, dodać starty ser, wymieszać i od razu zalać tym kotleciki. Naczynia wstawić do piekarnika z nastawioną temp. na 180st i zapiekać około 25 min. Podawać gorące, posypane zielona pietruszką.
Patryk_k
Babciagramolka
A my nie lubimy krypto reklamy i takich co zamiast komentować nasze przepisy usiłują reklamować siebie. Jak dla mnie to przegrałeś--ten blog dla mnie nie istnieje po takich zagrywkach
iziona
Chyba nie muszę dodawać tu nic więcej bo Babciagramolka powiedziała wszystko i ja się z nią zgadzam.
kołczu
iziona
Danie jest bardzo sycące i z powodzeniem tylko ono starcza na obiad.
januszek
iziona
U nas szału nie ma, ale da się nazbierać.
januszek
w zeszłym roku była lipa a w tym to szkoda gadać,nie zapomne widoku pełnej gromady hubanków z przed 3 lat aż się spociłem 73 szt zdrowego pieknego hubana w jednym miejscu a traz ......):
evita0007