Sposób przygotowania:
Kotlet de volaille
w miseczce łączymy suszone zioła z wyciśniętym czosnkiem.
Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem tak aby mięso nie "rozleciało " się. Posypujemy delikatnie solą i pieprzem.
Na środku kotleta układamy kawałeczek sera, masła i posypać ziołami. zwinąć w roladkę i pospinać wykałaczkami. ja dla lepszego efektu zszywam je nicią, którą usuwam przed podaniem.
tak przygotowane mięso obtoczyć dokładnie w jajku a następnie bułce tartej(ja robię to 2 razy:)).
Smażyć na rozgrzanym oleju ok 8 minut, tak aby skorupka kotlety była złoto-brązowa.
smacznego:)
Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem tak aby mięso nie "rozleciało " się. Posypujemy delikatnie solą i pieprzem.
Na środku kotleta układamy kawałeczek sera, masła i posypać ziołami. zwinąć w roladkę i pospinać wykałaczkami. ja dla lepszego efektu zszywam je nicią, którą usuwam przed podaniem.
tak przygotowane mięso obtoczyć dokładnie w jajku a następnie bułce tartej(ja robię to 2 razy:)).
Smażyć na rozgrzanym oleju ok 8 minut, tak aby skorupka kotlety była złoto-brązowa.
smacznego:)