wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne syte kotlety, uwielbiam je :)

Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

Składniki:

Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

 

  • 2 grube plastry schabu bez kości,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • czosnek granulowany,
  • sos sojowy,
  • do panierki mąka, jajko, bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • 400 g pieczarek,
  • 4 plastry sera żółtego,
  • kucharek,
  • pietruszka zielona lub koperek

Sposób przygotowania:

Kotlet z pieczarkami zapiekany serem
Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.



W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki kucharka.



Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej, smażymy na oleju. Usmażone układamy na blaszce, lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera, posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się stopił)



Smacznego! :)