A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Kotlety biedaka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

brak pomysłu na obiad,a może są "prześwity" w lodówce i nie chce nam się wyjść z domu

Kotlety biedaka

Składniki:

Kotlety biedaka

 

Sposób przygotowania:

Kotlety biedaka
Ryz i kaszę gotujemy razem w osolonej wodzie,aż zmięknie i płyn się zredukuje.Ziemniaki,cebulę,obraną marchew i natkę przepuszczamy przez maszynkę.Składniki łączymy ze sobą dodajemy sypkie składniki i wyrabiamy.Każdą parówkę dzielimy na 6 kawałków,i każdy kawałek oblepiamy powstałą masą wilgotnymi dłońmi.Smażymy na oleju,na średnim ogniu,podajemy z warzywami,lub sosem.SMACZNEGO