dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety jęczmienno-mięsne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne kotlety na obiad.

Kotlety jęczmienno-mięsne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jęczmienno-mięsne

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jęczmienno-mięsne
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy. Studzimy. Do kaszy dodajemy mięso, posiekaną i przesmażoną cebulę z czosnkiem, ugotowane i posiekane grzyby, jajko, sól i odrobinę bułki tartej. Wyrabiamy masę. Formujemy zgrabne kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Kotlety jęczmienno-mięsne
Gotujemy kaszę w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy.
Kotlety jęczmienno-mięsne
Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy masę.
Kotlety jęczmienno-mięsne
Z masy formujemy zgrabne kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety jęczmienno-mięsne
przygotowane kotlety smażymy na złoty kolor.