Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z farszem
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, bułkę namoczyć w wodzie, odsączamy. Do mięsa mielonego dodać cebulę, bułkę , 1 jajko,
przyprawić solą , pieprzem, vegetą, papryką.
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przyprawić łyżeczką vegety, podsmażyć na maśle, zalać szklanką wody, gotować chwilkę, całą wodę z pieczarek przelać do miseczki, zostawiając suchy farsz.
Formować kotleciki z mięsa mielonego do środka dodając łyżkę farszu z pieczarek. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
Na osobnej patelni zagotować wodę z pieczarek, zalać śmietanką, posypać połową startego sera i posiekanym koperkiem (można zagęścić sos mąką) Do naczynia żaroodpornego ułożyć kotleciki, zalać sosem, posypać resztą startego sera, i zapiec w piekarniku lub w mikrofali (aby ser się stopił) Smacznego !!!!
przyprawić solą , pieprzem, vegetą, papryką.
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przyprawić łyżeczką vegety, podsmażyć na maśle, zalać szklanką wody, gotować chwilkę, całą wodę z pieczarek przelać do miseczki, zostawiając suchy farsz.
Formować kotleciki z mięsa mielonego do środka dodając łyżkę farszu z pieczarek. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
Na osobnej patelni zagotować wodę z pieczarek, zalać śmietanką, posypać połową startego sera i posiekanym koperkiem (można zagęścić sos mąką) Do naczynia żaroodpornego ułożyć kotleciki, zalać sosem, posypać resztą startego sera, i zapiec w piekarniku lub w mikrofali (aby ser się stopił) Smacznego !!!!
iwi69
luna
Sarenka
msewka
Natala1210
malwinagzyra
góralka
A.B.
eli_555
zewa
Mirka227
5!
Marika_1961