Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z papryką i pieczarkami
Kroimy w drobną kosteczkę cebulę, paprykę i pieczarki. Pieczarki smażymy na patelni, aż się ładnie przyrumienią i wtedy dodajemy cebulę i paprykę. Dusimy wszystko, do miękkości, po czym odstawiamy żeby trochę przestygło. Wrzucamy mięso do miski, dodajemy uduszone warzywa (nie trzeba ich odcedzać, ale nie dodawać z całym olejem z patelni), wciskamy lub drobno siekamy czosnek, wbijamy jajka, dodajemy 3 łyżki bułki tartej, rozcieramy w dłoniach i dodajemy 2-3 szczypty majeranku, płaską łyżeczkę curry, pół łyżeczki oregano, po płaskiej łyżeczce papryki słodkiej i ostrej i do smaku sól i świeżo zmielony pieprz. Po wymieszaniu składników formujemy nie wielkie, lekko spłaszczone kotleciki, obtaczamy je w bułce i smażymy na oleju.