nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Kotlety rybne.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Propozycja na smaczny obiad, rybka w nieco innej formie niż typowo w postaci smażonego filetu.

Kotlety rybne. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne.
Rybne filety, 1 jajko, koperek i bułkę tartą przełożyć do jednego naczynia i zmiksować na papkę za pomocą blendera. Do zmiksowanej rybnej masy dodać przyprawy (sól, pieprz biały i cytrynowy, zioła prowansalskie i rozmaryn) i zamieszać już całość ręcznie. Z masy formować kotlety i obtaczać je w jajku i mące. Kotlety smażyć na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na niedużym płomieniu do momentu ich zrumienienia. Kotlety po usmażeniu można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Z podanej porcji wyszło mi 12 sztuk średniej wielkości kotletów. Kotlety świetnie smakują z dodatkiem sosu tatarskiego.
Kotlety rybne.
Filety rybne,jajko,koperek i bułka tarta umieszczone razem w misce przez użyciem blendera.
Kotlety rybne.
Zmiksowane blenderem wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kotletów z solidną dawką przypraw.
Kotlety rybne.
Panierowanie kotletów w jajku i mące przygotowując je tym sposobem do smażenia.
Kotlety rybne.
Kotlety w trakcie smażenia na niedużym płomieniu i wcześniej rozgrzanym oleju.