zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kotlety rybne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne i do tego surówka z kiszonej kapusty. Pycha.

Kotlety rybne

Składniki:

Kotlety rybne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy. Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby. Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku. Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ). Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju. Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.