msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Kotlety rybne msewki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy znudzi się nam tradycyjnie smażona rybka zróbmy rybne kotlety.

Kotlety rybne msewki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety rybne msewki.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne msewki.
Ryby opłukać i osączyć.Ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Mintaja usmażyć na małej ilości oleju i rozgnieść dobrze np.widelcem.
Wyrobić masę z ryby,ziemniaków,jajek,mąki pszennej i ziemniaczanej (jeśli masa będzie zbyt rzadka mąki wsypać troszkę więcej).Ogólnie masa nie jest bardzo zwarta.
Doprawić pieprzem cytrynowym,ziołowym,przyprawą do ryb i ew. solą,wsypać koperek.
Formować małe kotlety,panierować w bułce tartej i kłaść od razu na rozgrzanym oleju.Smażyć z obu stron, ostrożnie przewracając na drugą stronę.
Podałam swoje kotlety na ryżu z białym sosem z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ogórkami curry.
Kotlety rybne msewki.
Z masy rybno ziemniaczanej formować kotlety,panierować w bułce tartej i smażyć kotlety.
Kotlety rybne msewki.
Kotlety smażyć z obu stron,delikatnie przewracając.