Sposób przygotowania:
Kotlety rybne msewki.
Ryby opłukać i osączyć.Ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Mintaja usmażyć na małej ilości oleju i rozgnieść dobrze np.widelcem.
Wyrobić masę z ryby,ziemniaków,jajek,mąki pszennej i ziemniaczanej (jeśli masa będzie zbyt rzadka mąki wsypać troszkę więcej).Ogólnie masa nie jest bardzo zwarta.
Doprawić pieprzem cytrynowym,ziołowym,przyprawą do ryb i ew. solą,wsypać koperek.
Formować małe kotlety,panierować w bułce tartej i kłaść od razu na rozgrzanym oleju.Smażyć z obu stron, ostrożnie przewracając na drugą stronę.
Podałam swoje kotlety na ryżu z białym sosem z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ogórkami curry.
Mintaja usmażyć na małej ilości oleju i rozgnieść dobrze np.widelcem.
Wyrobić masę z ryby,ziemniaków,jajek,mąki pszennej i ziemniaczanej (jeśli masa będzie zbyt rzadka mąki wsypać troszkę więcej).Ogólnie masa nie jest bardzo zwarta.
Doprawić pieprzem cytrynowym,ziołowym,przyprawą do ryb i ew. solą,wsypać koperek.
Formować małe kotlety,panierować w bułce tartej i kłaść od razu na rozgrzanym oleju.Smażyć z obu stron, ostrożnie przewracając na drugą stronę.
Podałam swoje kotlety na ryżu z białym sosem z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ogórkami curry.