Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kotlety schabowe faszerowane :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Odmiana jeśli chodzi o smak kotletów schabowych.

Kotlety schabowe faszerowane :

Składniki:

Kotlety schabowe faszerowane :

 

  • 2 kotlety schabowe ( po 10-15 dag )
  • 1 mała cebula
  • 2 pieczarki
  • 2 plasterki wędzonki
  • 2 korniszony
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • pieprz mielony
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka masła

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe faszerowane :
Kotlety rozbić .Posypać pieprzem , skropić sosem sojowym , posmarować musztardą .Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju.Do cebuli wrzucić drobno pokrojone pieczarki i wędzonkę .Podsmażyć .Dodać utarte na tarce jarzynowej ( duże oczka ) korniszony. Wymieszać . Nałożyć farsz na kotlety. Złożyć kotlety tak by farsz był zakryty. Panierować w jajku i bułce tartej . Smażyć na rumiano z obu stron. Skropić wodą, dodać masło .Przykryć pokrywką i chwilę dusić .