szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Kotlety schabowe panierowane w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety schabowe panierowane w płatkach migdałowych

Kotlety schabowe panierowane w płatkach

Składniki:

Kotlety schabowe panierowane w płatkach

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe panierowane w płatkach
Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i kurkumą. Przykryć iodstawić na około 15 minut do lodówki. Bułkę tartą wymieszać z płatkami migdałowymi. Kotlety obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach oraz bułce z płatkami migdałowymi. Olej wymieszać z łyżka masła, rozgrzać na patelni i smażyć na nim na złotobrązowo kotlety. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć po wiórku masła, przykryć i trzymać jeszcze 5 minut na minimalnym ogniu. Podawać z ulubionym sosem i surówką oraz frytkami.